fbpx

Nieuw hoofdstuk – Dichtgedachten #345 Plaats een reactie

Iedereen maakt fouten. Dat is niet erg, want we zijn mensen. Hoe we er vervolgens mee omgaan, dat is heel verschillend. De een zal zich terugtrekken en zich wentelen in het gevoel een mislukkeling te zijn. Een ander leert van de fouten en neemt zich voor het in de toekomst anders aan te pakken.

Als je geneigd bent het eerste te doen, ga dan eens na wat je hiermee opschiet. Als je je terugtrekt en degene die de dupe is geworden van je fout, nooit meer onder ogen wilt komen, dan kan dat voor jou misschien voelen alsof je probleem niet bestaat. Maar de fout wordt er niet door terug gedraaid.

Je kunt sorry zeggen. In de meeste gevallen zal de andere persoon dat waarderen, maar kun je hiermee je fout terugdraaien? 

Een andere manier om met je probleem om te gaan, is proberen het beste te maken van de situatie waarin je verzeild bent geraakt, en je voornemen om in de toekomst niet meer dezelfde fout te maken. 

Een kleine beslissing kan een groot gevolg hebben. Het gaat erom welke beslissing je neemt. Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag.

Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan,
zal wat is altijd zo blijven.
Je moet soms een nieuwe weg in slaan,
om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Gerelateerde gedichten:

Tags: , , ,