fbpx

Dromen van succes – Dichtgedachten #980 Plaats een reactie

Advertentie

Mensen vragen mij heel vaak hoe het komt dat ik kan leven van mijn gedichtjes. Het antwoord is: doorzettingsvermogen. Veel mensen kunnen gedichtjes bedenken, maar het vergt veel werk om ze iedere dag online te zetten zonder een dag over te slaan. 

Ik heb risico’s genomen en kansen gegrepen, en ik denk altijd vooruit. Veel mensen verklaren me voor gek als ik graveermachines of printers koop, maar ik geloof dat ik met mijn teksten mensen kan helpen en daar blijf ik voor doorgaan. 

Ik heb wel eens geprobeerd om een ander soort bedrijf op te zetten. Maar toen ging het om geld verdienen, en niet om het helpen van anderen, iets doen wat ik heel graag doe. Het lukte mij niet om me te blijven motiveren, want als ik iets niet écht graag wil, is het moeilijk om er honderd procent voor te gaan.

Er zijn altijd wel verhalen te vinden over mensen die toevallig op het juiste moment op de juiste plaats zijn, voor wie het geluk altijd komt aanwaaien en naast wie er plotseling een watervliegtuig aanmeert als ze op een steiger in een haven zitten te genieten van hun succes. 

Maar voor de meesten van ons, waaronder voor mij, werkt het zo niet. Hard werken is zwaar, maar de beloning die je ervoor terugkrijgt is het waard. Geloof in jezelf en doe je best. Als je niets probeert, weet je zeker dat je niet vooruit komt. Daarover gaat dit gedicht.

Dromen van succes,
zonder dat je iets probeert,
is als wachten in de haven,
tot het vliegtuig arriveert.


Gerelateerde gedichten:

Tags: , , , ,