Zelfvertrouwen – Dichtgedachten #1017

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Niets is slechter voor je zelfvertrouwen dan iemand die je het gevoel geeft dat jij niet de moeite waard bent. Een les die ik lang geleden geleerd heb, en die nog altijd moeilijk te verkroppen is, is dat niemand jou een gevoel kan geven, zonder je eigen toestemming. Iemand kan je het gevoel geven dat je niet de moeite waard bent, maar als jij besluit om dat te geloven, dan ligt dat bij jou. Dat klinkt heel hard, want zo lijkt het net jouw schuld, maar dat is het niet. Feit is simpelweg dat geloof in jezelf, ook echt uit jezelf moet komen, er is immers een reden dat het zelfvertrouwen heet. Dus als iemand je voortdurend het gevoel geeft dat jij zijn / haar aandacht niet waard bent, dan ligt dat niet aan jou, behalve dan het misschien tijd is om de beslissing te nemen om voor jezelf te kiezen. Want jij mag er zijn…en stiekem weet je dat zelf best.

Als iemand je het gevoel geeft,
dat je de moeite waard niet bent.
Dan ligt dat niet aan hoe jij leeft,
maar vooral aan wie je kent.

11 gedachten over “Zelfvertrouwen – Dichtgedachten #1017”

 1. Heel erg mooi, het raakt me Martin. Omdat ik het zelf heb ondervonden. Ben nu sterker eruit gekomen. En weet dat ik iemand ben die er mag zijn.

  Dank je Martin

  Beantwoorden
 2. Ik heb het ondervonden na het overlijden van mijn man , die mijn echt heel veel pijn gedaan hebben , die mijn een gevoel gaf dat ik lucht ben , of die mijn echt negeerde , en dat maak je mee met de familie van je overleden man , ik zocht de schuld bij me zelf wat heb ik misdaan , tot ik echt voor mijn zelf heb gekozen. Want ik ging er kapot van

  Beantwoorden
 3. Tuurlijk moet je het uit jezelf halen. Niet makkelijk, omdat dergelijke mensen een gevoel triggeren dat in het verleden, of in de jeugd wortel heeft geschoten. En toen heeft ook het gevoel wortel geschoten, dat het aan ons lag. Maar…..toen waren we niet oud en wijs genoeg om de achterliggende redenen van mensen te doorzien. Dus…als je zo,n gevoel krijgt, probeer dan te achterhalen wanneer je dat gevoel ook had in het verleden. Zo kun je dat soort dingen opsporen. Die mensen waren toen belangrijk en hadden een grote invloed op je. Maar…..hoe zie je ze nu? Is het nodig dat dat soort mensen nog invloed op je heeft? Ben je van ze afhankelijk? Vertrouw op jezelf en je eigen mogelijkheden…!!!!

  Beantwoorden
  • Heel mooi en waar geschreven te hebben. Helaas kan dit de keiharde waarheid zijn en komt bij de ontvanger erg moeilijk en frusterend over. Ofschoon je kan er niet altijd zelf iets mee doen, helaas.
   Maar vooral blijven vechten voor jez
   elf

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00