12 gedachten over “Wie je bent – Dichtgedachten 495”

 1. Mooi en helemaal waar. Hoe kun je weten wat je wilt worden op zo’n jonge leeftijd. Een belachelijk systeem wat nog altijd stand houdt. Dat zou toch beter moeten kunnen?

  Beantwoorden
 2. Heel waar! De jeugd moet al half kiezen vanaf de lagere school. Dan op een hogere school vakken kiezen Logisch toch dat er wel eens verkeerd gekozen wordt!

  Beantwoorden
 3. Mooi en zo herkenbaar ! Mijn kinderen wisten op jonge leeftijd al wat ze wilden worden en zijn het ook echt wel geweest.
  De praktijk leerde hen dat t anders is dan ze in hun kinderhoofdje hadden verwacht.
  Ze doen inmiddels iets totaal anders maar het belangrijkste is dat ze hun werk leuk vinden.

  Beantwoorden
 4. Teveel keuzes is ook een probleem. Ik had gewoon niets te kiezen toen ik jong was. Mijn ouders dwongen mij. Ik had gewoon geen Fuck in te brengen. Er moest en zou gepresteerd worden, want….met de rest kon je geen geld verdienen.
  In mijn banen kwam ik het volgende tegen: Als je ervaring had, had je niet de nodige diploma,s , als je diploma,s had, had je niet genoeg ervaring, en….(juist ja, dit is van alle tijden!) Als je allebei hebt: Ervaring EN diploma,s , dan ben je gewoon te oud.

  Beantwoorden
 5. Goedemiddag Martin,
  Probeer te kiezen waar je gelukkig in kan worden.
  Soms gaat het later weer iets anders worden, zelf ondervonden!
  Fijne dag vandaag!

  Beantwoorden
 6. Mijn dochter is een transgender meisje en al jaren druk in haar zoektocht wat en hoe ze het wil. Dan is zo een schoolkeuze extra belastend. Heb haar jou gedicht ter ondersteuning door gestuurd!

  Beantwoorden
 7. Dat beïnvloedt jaren later het leven van mijn zoon nog steeds. Onlangs solliciteerde hij naar een baan waar hij wèl zijn opleiding zou kunnen gebruiken, maar er was ook een sollicitant mèt ervaring, dus hij had het nakijken. Zo krijg je ook geen ervaring. De rekeningen moeten betaald worden, dus hij doet al 6 jaar werk met tegenzin en dat verbergt hij. Maar men vraagt zich af hoe het kan dat veel jonge mensen een burn-out hebben. Onlangs begon hij in een nieuwe baan, voor ‘t eerst niet meer via een uitzendburo, maar na anderhalve week heeft hij ontslag genomen, omdat hij het niet meer op kon brengen. Gelukkig heeft hij een ongebruikt krediet op zijn bankrekening en kreeg hij de energietoeslag, zodat hij een maand kan overbruggen. Hij heeft bedacht dat hij toch weer hetzelfde werk gaat doen, maar dan 28 uren i.p.v. 40 en heeft al gesolliciteerd.

  Beantwoorden
 8. Mooi gedicht Martin en momenteel heel toepasselijk hier.
  Men dochter is nu naar haar 6de middelbaar.
  Het jaar dat ze moet kiezen maar twijfelt 🤷‍♀️🤷‍♀️

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00