Wees niet bang – Dichtgedachten 1248

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’, zei mijn vader vroeger altijd en ik ben het levende bewijs van die spreuk. Ik kan me altijd enorm druk maken om dingen die mogelijkerwijs kunnen gaan gebeuren. Niet alleen gebeuren die dingen meestal niet, maar áls ze gebeuren heb ik ze met mijn negatieve gedachten vaak nog zelf veroorzaakt ook.

Tegenslag is altijd en overal. Het kan je vandaag overkomen, morgen, volgende week, maar er zal een keer iets tegenzitten. Daar kun je bang voor gaan zitten zijn, maar het heeft geen enkele zin, en daarbij werp je ook nog eens een schaduw over de dagen waarop er niets aan de hand is. Daarbij, en dat is echt heel belangrijk, heeft tegenslag ook nog eens heel erg veel nut. Ik heb veel verkeerd gedaan in mijn leven, en in de ondernemingen die ik hiervoor heb gerund ook bovenmatig veel pech gehad.

Destijds baalde ik daar enorm van, maar al die gebeurtenissen hebben er wel voor gezorgd dat ik mijn huidige bedrijf met ervaringen kan runnen die ik anders nooit zou hebben gehad. Er gaat nog steeds genoeg mis, maar dingen die in het verleden fout zijn gegaan, weet ik nu te voorkomen. Zonder alles dat er in het verleden was misgegaan, had dit mooie bedrijf waarschijnlijk niet bestaan. Stiekem mag ik die tegenslagen dus heel dankbaar zijn.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Wees niet bang voor tegenslag,
want ook al kerft dat diepe wonden,
vraag je af of je zonder die strijd,
de kracht ooit had gevonden.

4 gedachten over “Wees niet bang – Dichtgedachten 1248”

  1. Wijze woorden , die spreuk ( een mens lijdt het meest..)had mijn huisarts vroeger aan de muur hangen in de wachtkamer.
    Ook daar is angst een slechte raadgever.
    Fijne dag allemaal!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00