Wees het licht – Dichtgedachten 577

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We leven in een moeilijke en spannende tijd. Onze ouders deden dat ook, en onze grootouders deden dat ook, zoals ook onze kinderen in een moeilijke en spannende tijd zullen leven. Er is altijd wel iets aan de hand in de wereld en in ons eigen leven en één ding roepen we al generaties lang: de wereld is vandaag een stuk harder dan gisteren.

Of dat waar is? Daar kan ik niet zo goed over oordelen, ik zie zowel hele slechte als hele mooie dingen gebeuren in de wereld. Wat ik wél weet, is dat je niet kunt zeggen dat mensen hard en gemeen zijn, zonder daar ook jezelf mee aan te wijzen.

‘Wees de verandering die je wilt zien in de wereld’, vind ik altijd een prachtige uitspraak (en iets minder oordelend dan ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’). Misschien houd jij van knalroze schoenen met witte stippen. Misschien ben je daarin een uitzondering. Één ding is zeker, je bent niet alleen, en je kunt over de hele wereld zalen vullen met mensen die dezelfde ‘afwijking’ hebben als jij.

En misschien is de wereld hard, maar ben jij lief, eerlijk, aardig en oprecht. Misschien ben je daarin een uitzondering. Één ding is zeker, je bent niet alleen, en je kunt over de hele wereld zalen vullen met mensen die dezelfde ‘afwijking’ hebben als jij. Zolang jij je niet schuldig maakt aan alles dat je de rest van de wereld verwijt, is er hoop voor de toekomst.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Als je wilt dat liefde overwint,
en je haat geen kans wilt geven,
onthoud dan dat het bij jou begint,
wees het licht in iemands leven.

4 gedachten over “Wees het licht – Dichtgedachten 577”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00