Wat je zaait zul je oogsten – Dichtgedachten 308

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Dit gedicht wil nog wel eens wat mensen tegen de haren instrijken, want het wekt de indruk dat het leven maakbaar is, en dat is natuurlijk niet zo. Je zult niet altijd oogsten wat je zaait, je zult niet altijd aantrekken wat je uitstraalt en je zult niet altijd ontvangen wat je geeft. Er zullen altijd situaties zijn waarin dit gedicht de plank volledig misslaat. Het punt is echter, dat als je gaat leven alsof het allemaal geen zin heeft, alsof je nooit oogst wat je zaait, nooit ontvangt wat je geeft, nooit gedaan krijgt wat je gelooft, dan weet je zeker dat al deze dingen niet gebeuren.

Als je schiet, kun je missen, maar als je niet schiet mis je zeker. Daarom leef ik volgens onderstaande regels, en tot nu toe heeft dat me nog bijna nooit windeieren gelegd. Met nadruk op bijna.

Daarover gaat dit gedicht:

Wat je zaait zul je oogsten,
wat je uitstraalt trek je aan.
Wat je geeft zul je ontvangen,
wat je gelooft krijg je gedaan.

11 gedachten over “Wat je zaait zul je oogsten – Dichtgedachten 308”

 1. En.wie goed doet
  Goed ontmoet
  Komt momenteel hier niet van pas helaas
  Man bedrijfsongeval
  Gebroken.bekken
  En ik de diagnose kanker
  Maar toch blijf ik geloven en moed houden ondanks in mei mijn borst amputatie
  Vandaar ook niet veel op social media

  Beantwoorden
 2. Wat een mooie gedachten. Maar helaas komt het niet altijd uit. Ik ervaar dit zelf maar al te goed. Echter als je er zelf maar een goed gevoel aan overhoud waardeer je het voor destemeer. Het is helaas niet anders.😢 Maar ik hè mijn best gedaan.

  Beantwoorden
 3. Het komt echt wel eens uit. Dan ben je dubbel blij. Daarbij een portie positiviteit en kun je de tegenslagen beter aan.
  Fijne dag allemaal

  Beantwoorden
 4. Het komt echt wel eens uit. Dan ben je dubbelblind. Daarbij een portie positiviteit en kun je de tegenslagen beter aan.
  Fijne dag allemaal

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00