Tijdreizen – Dichtgedachten #474

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het heeft me altijd enorm gefascineerd: hoe kan het dat iets of iemand er niet meer is, terwijl een foto mij het tegendeel bewijst. Het was de reden dat ik vroeger niets van foto’s wilde weten, ik vond het zo confronterend om iets te zien dat niet meer bestond. Vooral ook omdat mijn ogen op dat moment het tegendeel bewezen: ik zie het, dus hoe kan het niet bestaan?
Het is een van de mooiste én moeilijkste dingen die foto’s ons geven: de mogelijkheid om door de tijd te reizen, naar een tijd waarin iets bestond, dat nu nog slechts een herinnering is. Juist daarom probeer ik tegenwoordig niet zoveel foto’s meer van alles te maken, om mijn tijdreismomentjes bijzonder te houden.
Men denkt dat tijdreizen niet kan,
maar dat zegt mij niet zoveel.
Want elke foto die ik van jou zie,
bewijst het tegendeel.

11 gedachten over “Tijdreizen – Dichtgedachten #474”

 1. Ik maak dus wel foto’s omdat mijn geheugen me in de steek laat. Ik maak ieder jaar een dvd met alle belevenissen, gewone dingen op te slaan. Juist door de foto’s te bekijken komt mijn herinnering aan het moment vaak weer terug

  Beantwoorden
 2. Hoeft geen eens een foto te zijn. Zodra ik in de spiegel kijk zie ik mijn moeder.
  Ook maak ik vanaf 2018 ieder jaar een fotoboek, heerlijk om in die boeken te bladeren.

  Beantwoorden
 3. Ik maak juist veel foto’s, en plak ze in een album met van alles erbij, zoals plattegrond van de camping, of mijn opgeschreven dagboekje, van die vakantie, ook wel entreetickets, bonnetjes van aankopen enz.

  Beantwoorden
 4. ja idd het is net of hij dan helemaal niet ECHT weg is dat hij zo de deur binnen kan komen ik heb wel veel foto s vooral digitaal en ik ben zo bang dat er iets met mijn schijf gebeurd dan ben je alles in 1 klap kwijt 🙁

  Beantwoorden
 5. Toevallig dat ik gisteren terug in de tijd ging om wintersportvakanties op te zoeken die ik in het verleden gedaan heb. Wat gaat het nu n stuk gemakkelijker om foto’s en filmpjes te maken met je mobiele telefoon. Ik geniet er van om terug in de tijd te kunnen op deze manier. Dat geldt voor alle foto’s.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00