Niet piekeren of stressen – #956

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Piekeren en stressen, nachtenlang wakker liggen en je niet meer kunnen concentreren op waar je mee bezig bent omdat je je zo druk maakt om andere dingen.

We hebben er allemaal wel eens last van, we weten ook allemaal dat het niets opschiet, maar wat dan weer niemand weet, is hoe je ervan af komt.

Sommige dingen zijn nou eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben hier ook geen handleiding voor. Het beste dat je kunt doen? Je proberen te realiseren dat je geen invloed hebt op de situatie en iets anders gaan doen voor de afleiding… meer weten wij ook niet!

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Niet piekeren, niet stressen,
doe wat je wil, niet wat je moet.
Ik ben het eens met al die lessen,
maar geen idee hoe je dat doet.

11 gedachten over “Niet piekeren of stressen – #956”

 1. Stress geeft mij ook pijn! Natuurlijk kies ik daar niet voor! Niet bewust! Moet rusten als ik het ervaar! Nu kan ik nog wat doen al is pijn en stress het gevolg! Weet dat ik straks niets meer kan! Nu wil ik nog doen met deze gevolgen helaas!

  Beantwoorden
 2. Iedereen heeft wel eens momenten van piekeren en stress
  Ik heb geleerd om positieve situaties tegenover negatieve situaties te zetten.
  Zo blijf je misschien in balans.

  Beantwoorden
 3. Ja, hoe doe je dat? Daar zijn boeken over geschreven. O.a. De innerlijke Criticus van Al & Sidra Stone. En dan de leer van het Boeddhisme, waarvan we nu een krent uit de pap gevist hebben, en hier wordt “verkocht” als Mindfulness. En… dat kun je dan weer leren van Coaches met dure Workshops, en….Tjakkaaa, instant Verlichting.
  Zo werkt het niet. We kunnen niet met z,n allen afreizen naar een Zen Klooster en daar een paar jaar gaan zitten mediteren. Meditatie is ongemakkelijk. Gedachten komen, en ze gaan ook weer, emoties komen en gaan ook weer. Het is eigenlijk het leren dat het allemaal geen substantie heeft, dat onophoudelijke gekakel in je hoofd. Het komt en het gaat. “Monkeymind” Er is ook genoeg over te vinden op Youtube. En er is een gezegde: Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Maar….met z,n allen hebben we dat “gekakel”in ons hoofd geaccepteerd als….heel belangrijk, en…..als….WAAR. En…. wat we ooit geaccepteerd hebben als: Waar en heel erg belangrijk en…substantieel, kunnen we ook weer naast ons neerleggen, en verder gaan met een wat lichtere visie op het leven.Dat gaat niet in 5 minuten. “Onderzoek het zelf” zou ik zo zeggen. Tenminste als je het belangrijk vind om van het piekeren en stressen af te komen. En Martin….Weer bedankt voor het actuele gedichtje!!!

  Beantwoorden
 4. Helemaal waar Martin! Maar hoe doe je dat! Stoppen met piekeren en stressen? Je zou een stop knop moeten hebben. Druk op die 🛑 knop en klaar.

  Beantwoorden
 5. Hoe wist je dat ik vannacht weer eens niet kon slapen? Alleen maar piekeren en nu weer ontdekken dat dat geen zin heeft. Zonde van mijn ‘slapeloze’ nacht

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00