Geluk laat zich niet dwingen- Dichtgedachten #1685

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als ik een gedicht schrijf over geluk, dan heb ik het vaak over het feit dat het niet iets is dat je hoeft te zoeken. Het schuilt niet in een nieuwe baan, in een leuke relatie, zelfs niet altijd in gezondheid.

Je kunt arm, alleen en ziek zijn, en nog altijd geluk ervaren (ook al is dat niet altijd makkelijk). Maar dat geluk niet het resultaat is van een lange zoektocht, betekent niet dat je niet kunt zoeken in jezelf naar de dingen die je vreugde geven.

Want daar zit het hem nu juist in. Als je je gaat focussen op wat er goed gaat (zelfs al is dat maar heel weinig) en op de dingen waarvoor je dankbaar bent, zul je vanzelf meer geluk ervaren. Dat wil nog steeds niet zeggen dat je elke dag dansend over straat gaat, maar dat heeft eerlijk gezegd ook weinig met geluk te maken. Meer met kortstondige euforie.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Ga op zoek naar kleine dingen,
die vreugde brengen in je leven.
Geluk laat zich niet dwingen,
maar vaak wel een zetje geven.

8 gedachten over “Geluk laat zich niet dwingen- Dichtgedachten #1685”

  1. Dit is zo. Uiteindelijk hangt alles af van het Referentiekader dat we hebben, en dat
    wordt natuurlijk ook maatschappelijk bepaald, als je daar gevoelig voor bent. Het volgen van de Waan van de Dag maakt niet altijd gelukkig, veelal niet op lange termijn. Het loont om bij een en ander altijd een vraagteken te zetten. Dat leert de Geschiedenis ons ook. Vindt je eigen Weg…!!!

    Beantwoorden
  2. Ik ga dit zeker bewaren en blijven lezen dan kan ik misschien na een tijdje ,de leegte die er nu heerst door mijn verlies van Echtgenoot en de hele storm die nu passeerd, toch terug dat geluk vinden om samen met mijn hondje toch nog mooie tijden te gaan ervaren Bewankt hiervoor

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00