Een roze bril – Dichtgedachten #566

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Mensen met veel tegenslag vragen zich soms af hoe je nou eigenlijk positief kan blijven wanneer er zoveel misgaat. Dat kan inderdaad heel lastig zijn. Als niets lijkt te lukken, is dat frustrerend en kan je je afvragen wanneer er nou een keer wel iets gaat zoals jij het wil.

Maar positief zijn betekent niet dat er nooit iets misgaat. Het betekent simpelweg dat je niet bij de pakken neer gaat zitten wanneer je iets ergs overkomt. De ene keer zal dat makkelijker gaan dan de andere keer. De ene vorm van tegenslag heeft dan ook een heel ander effect op je leven dan de andere.

Er is niet iets dat je kan toepassen om vervolgens alles zonniger in te zien. Het is iets waaraan je kunt werken. Steeds wanneer je jezelf op een negatieve gedachte betrapt, kun je denken: hee, ik doe het weer. Zouden er ook voordelen aan kunnen zitten? Of wat kan ik nog wel?

Makkelijk is het niet, maar als je jezelf een beetje traint, zul je uiteindelijk hopelijk zien dat je lekkerder in je vel gaat zitten.

Daarover gaat dit gedicht:

Bekijk het door een roze bril,
dat doet het slechte niet verdwijnen,
maar helpt je, als je dat wil,
er positiever licht op schijnen.

6 gedachten over “Een roze bril – Dichtgedachten #566”

  1. Een mooi bemoedigend gedicht. Het zal inderdaad niet altijd lukken er positiever tegenaan te kijken, maar de keren dat het wel lukt zijn toch mooi meegenomen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00