Strakjes, later, ooit – Dichtgedachten 802

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Hoewel ik de uitspraak: ‘Leef alsof het je laatste dag is’, op zich heel mooi vindt, staat hij me ook altijd een beetje tegen. De reden daarvoor is dat mensen zich vaak schuldig voelen omdat ze zich veel zorgen maken, piekeren, en dat zou je natuurlijk nooit doen op je laatste dag. Het is dan ook een onmogelijk advies, als je elke dag zou leven alsof het je laatste is, dan stond je morgen op straat, omdat je al je geld had uitgegeven, je baan had opgezegd, en allerlei andere beslissingen zou hebben genomen die horen een leven zonder morgen.

Ik hou daarom niet zo van die spreuken die angst inboezemen. Wat ik wél belangrijk vind is het besef dat constant uitstellen niet zo heel verstandig is, simpelweg omdat je niet weet wat morgen voor je in petto heeft. Je hoeft wat mij betreft niet vol ambitie te zitten, je kunt prima een prachtig leven leiden met een baan, een mooi gezin en elk jaar een fijne vakantie.

Maar als je wél enorme ambities en grote dromen hebt, dan wil ik je toch echt afraden om deze telkens uit te stellen. Waarom? Omdat uitstel meestal het gevolg is van angst, want zolang je het nog niet gedaan hebt, kan het ook niet mislukken. Maar er komt een dag dat het te laat is, en als er iets verdrietiger is dan dromen die mislukt zijn, dan zijn het dromen die je nooit hebt nagejaagd.

Dus hop, zet vandaag de eerste stap, hoe klein ook.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Strakjes, later, ooit misschien,
dat is wat wij onszelf beloven.
Maar terwijl de klok tikt laat zij zien,
dat zo je dromen langzaam doven.

18 gedachten over “Strakjes, later, ooit – Dichtgedachten 802”

 1. Goedemiddag Martin,
  Geniet op het moment van alle mooie dingen, het kan maar zo te laat zijn.
  Ook wat je allemaal hoort om je heen en in de hele wereld.
  Fijne dag daar!

  Beantwoorden
 2. Ik had 1 grote droom: uit de rolstoel komen en gewone schoenen kunnen dragen i.p.v. de zware orthopedische laarzen. Het is GELUKT! Trots op mezelf.

  Beantwoorden
 3. Inderdaad, ik word bijna 84…had zoveel dromen, zoveel “ik wil…ik ga ” Nooit iets van gekomen…heb geen spijt van het leven dat ik heb geleden maar: Leef, of iedere dag de laatste is!!!!
  Lieve groet!!

  Beantwoorden
 4. Elke dag wordt gekleurd door een prachtige dichtgedachte !!
  ik hoef daarvoor niet te wachte
  ook vandaag weer
  elke dag keer op keer!
  Dankjewel Martijn
  Dit maakt elke dag wel fijn !!!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00