Soms is iets gewoon een les – Dichtgedachten 1566

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als je iets doet, dan wil je graag dat het lukt, dat is logisch, want waarom zou je het anders doen. Het is dan ook des te frustrerender als een iets niet zo loopt als je had gedacht. Dat voelt dan als falen, en falen doen we niet graag.

Maar wat als het geen falen is? Wat als het je simpelweg iets leert, als het dient ter voorbereiding op iets anders. Ik heb in mijn leven ontelbare projecten gedaan. Websites gerund, een tijdje een hobbywinkel gehad en in zekere zin mislukte alles. Het heeft me bergen tijd, energie en geld gekost. Falen? Ja, zo zag ik dat destijds wel.

En toen begon ik in 2014 met het schrijven van deze gedichten, iets dat uitgroeide tot producten, een pand, een winkel, werknemers, noem maar op. En omdat ik door alles dat ik in het verleden heb gedaan wist hoe ik het niet moest doen, maakte ik niet dezelfde fouten in iets dat geen project was, maar simpelweg mijn levenswerk. En wat ik zag als falen, werd ineens een hele lange en uitgebreide voorbereiding om te kunnen doen wat ik nu doe.

Wees niet zo streng voor jezelf. Als peuter viel je ook. Dat was geen falen, dat was leren lopen. Het is nu niet anders.

Niet alles dat je doet,
is een daverend succes.
Maar weet je? Dat is goed,
soms is iets ook gewoon een les.

4 gedachten over “Soms is iets gewoon een les – Dichtgedachten 1566”

  1. Eigenlijk is dit dus: Je Roeping of Levenswerk! En wat jammer dat je die Aanloop
    destijds als Falen hebt ervaren. Maar….ik herken dat wel. Eigenlijk is het Teveel energie steken in projekten omdat je denkt dat het zo moet, vanwege…het “Plaatje”
    En als het dan niet meer MOET, heb je waarschijnlijk de rust om “het Ontstaan” van
    iets waar te kunnen nemen. Bedankt voor het toepasselijke gedichtje!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00