Slecht verhaal – Dichtgedachten #1040

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Er zijn maar weinig dingen moeilijker dan voorbij de situatie kijken waar je op dit moment in zit, een positieve wending zien in een slecht verhaal. We lopen in ons leven tegen heel wat problemen aan, en soms zijn die zo heftig dat het letterlijk voelt alsof ons leven voorbij is, alsof het nooit meer beter wordt. Er zijn natuurlijk situaties (bijvoorbeeld bij ziekte) waarin dat waar is, maar de meeste problemen in het leven zijn van tijdelijke aard.

Ik heb daar zelf natuurlijk ook last van. Maar als ik tegen grote problemen aanloop, probeer ik altijd terug te denken aan andere dingen die ik heb meegemaakt, en hoe die ook allemaal voorbij zijn gegaan, al leken ze op dat moment een grote ramp (en waren dat ook). Wat dat betreft is het leven oprecht net als een boek. Er zijn mooie hoofdstukken en minder mooie hoofdstukken. Soms begin je aan een nieuwe, soms blijf je even hangen voor je een oude kunt afsluiten, omdat je nog wat dingen opnieuw wilt lezen. Geen boek bevat alleen maar goede hoofdstukken, maar dat maakt het boek niet slecht, in tegendeel. Daarover gaat dit gedicht.

Dat een boek een matig hoofdstuk heeft,
maakt het nog geen slecht verhaal.
Hetzelfde geldt voor hoe je leeft,
niet elke dag is optimaal.

11 gedachten over “Slecht verhaal – Dichtgedachten #1040”

  1. Een hele mooie, Martin.
    Bijna 14 jaar geleden een klapvoet opgelopen. Altijd gedacht, daar kom ik nooit meer vanaf. En het wonder is geschied. Geen operatie, maar pure wilskracht van mezelf en hulp van de fysiotherapeut: Ik loop weer op gewone schoenen en niet op de zware orthopedische laarzen meer!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00