Schuif het een dagje op – Dichtgedachten 590

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Soms wil het gewoon allemaal even niet. Daar kun je een reden voor gaan zoeken of je kunt er enorm van gaan zitten balen. De realiteit is, als je gevoel even niet meewerkt, is er vaak weinig dat je daaraan kunt doen, behalve lekker even wat anders gaan doen, of, mijn persoonlijke favoriet, even een tukkie gaan doen.

Als iets vandaag niet lukt, dan wil dat niet zeggen dat het een slecht idee is of een slecht plan. Vliegeren is echt een fantastische hobby, maar als het niet waait, wordt het niets. Dat zegt niets over de hobby, het betekent alleen dat de omstandigheden vandaag niet optimaal zijn. Balen laat het niet ineens waaien, maar wie weet is er morgen wel voldoende wind.

Of het nu een project is waar je aan start, een idee dat je wilt uitwerken, of een compleet nieuwe start van je leven wilt maken, dat maakt niet uit. Lukt het vandaag niet? Geen probleem, niet van balen, niet tegen vechten. Maar ook niet opgeven. Gewoon morgen opnieuw proberen.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Ging je vandaag voor een nieuw begin,
maar draait de dag uit op een flop,
ga daar dan niet keihard tegenin,
schuif het plan een dagje op.

4 gedachten over “Schuif het een dagje op – Dichtgedachten 590”

  1. Soms kun je ineens de hele wereld aan. Ik heb dan geen rem en alles moet achter elkaar gebeuren. Maar kom er nu wel achter dat er ook rustdagen tussendoor gepland moeten worden. Dat doe ik nu.

    Beantwoorden
  2. Soms is er ook het nodige voortschrijdende inzicht nodig, dat er op dat moment nog niet is. Er moeten dan eerst nieuwe neurale paden “ingesleten” worden, voordat een plan ” operationeel” wordt. Maar….de “Bestelling” is dan al wel opgenomen in de computer van ons brein. Er is ook een gezegde: Kijk uit wat je wenst, want het zou wel eens waarheid kunnen worden. Soms krijg je je wens pas jaren later uitgevoerd, wanneer het niet meer nodig is omdat je anders tegen het leven aankijkt, of je levensomstandigheden zijn gewijzigd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00