Vriendschap – Dichtgedachten #385

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Relaties, of het nu gaat om vriendschap of liefde, kunnen moeilijk zijn. Dat wil niet per definitie zeggen dat het een slechte relatie of vriendschap is. Soms komen de allermooiste vriendschappen juist voort uit situaties waarin het in eerste instantie helemaal niet zo soepel liep. Ook is het niet direct zo dat, als het vaker niet leuk is dan wel, je daarop de relatie dient te evalueren.
Soms heb je gewoon perioden dat het niet lekker gaat en héél soms betekent dat dat het beter is om er niet mee verder te gaan, maar lang niet altijd. Waar je echter wél beter een grens aan kunt stellen is aan de liefde die je geeft aan iemand die niets teruggeeft. Liefde en vriendschappen draaien niet om voor wat hoort wat, en soms geef je meer dan je krijgt of andersom. Maar over de gehele linie moet dat enigszins in balans zijn. Blijf geen liefde steken in iemand die alleen maar consumeert. Mensen die blijven vragen tot je niets meer te geven hebt. Zodra het op is, zijn zij de eerste die je verlaten. Het is tweerichtingsverkeer, soms iets meer, soms iets minder, maar uiteindelijk in balans.
Vriendschap wordt pas moeilijk,
als je liefde investeert,
in iemand die niets geeft,
maar uitsluitend consumeert.

8 gedachten over “Vriendschap – Dichtgedachten #385”

  1. Prachtig gedicht..zo duidelijk…Helaas in 2022 nare ervaring gehad mbt vriendschap….er ook n punt achter gezet..ik kijk positief uit naar een mooi, liefdevol en hopelijk een gezond 2023 en dat wens ik iedereen❤️

    Beantwoorden
  2. Misschien zouden we heel eerlijk moeten zijn tegenover onszelf over WAT we precies verwachten van de ander, en ook Wat de ander van ons verwacht. Het is moeilijk duidelijk zaken te onderscheiden in …..Mistbanken van …uh….populaire nietszeggende praatjes, of….emotionele uitbarstingen….. Kortom: Wees vooral duidelijk tegenover jezelf, dan is het ook duidelijker voor de ander, want dan straal je dat uit.

    Beantwoorden
  3. Prachtig gezegd , maar als je zo bent leer je dat nooit af hoeveel je ook met je hoofd tegen de muur loopt, met de jaren hoop ik er lessen uit te trekken , maar vrees dat het niet zal lukken .

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00