Op zoek naar goede vrienden – Dichtgedachten #047

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Op zoek gaan naar vriendschap, dat klinkt misschien een beetje raar. Meestal ontstaan vriendschappen min of meer vanzelf, en moet er wat tijd overheen gaan voordat je een nieuwe kennis een vriend noemt.

Toch kun je soms in een situatie terechtkomen waarin je actief op zoek gaat naar een nieuwe vriend of vriendin.

Als je verhuisd bent naar een andere plaats, of aan een nieuwe fase in je leven begint, kun je hunkeren naar nieuwe mensen om je ervaringen mee te delen. Maar aan een nieuwe vriendschap kom je minder makkelijk dan aan een nieuwe bank of tuinmeubelset.

Toch zul je merken dat het niet per se heel moeilijk hoeft te zijn om nieuwe vrienden te maken. We denken er vaak ingewikkeld over, maar zolang je jezelf voorhoudt dat een vriendschap langzaam moet groeien, merk je dat je met kleine stapjes uiteindelijk toch ook een eind kunt komen.

Een nieuwe buurman of -vrouw zal het vast heel gezellig vinden om een kop koffie met je te gaan drinken. Je zult waarschijnlijk niet direct zijn of haar levensverhaal te horen krijgen, en hij of zij zal je vast niet overladen met geheimen, maar als jij open en geïnteresseerd bent in de ander, zul je merken dat de ander dat ook naar jou toe zal zijn.

De ene vriendschap ontwikkelt zich sneller dan de andere. Zo zal niet iedereen midden in de nacht voor je klaarstaan nadat je elkaar drie weken kent. Maar misschien wel na drie maanden of na drie jaar.

Zo kun je uiteindelijk stap voor stap een meer persoonlijke relatie ontwikkelen, en zul je merken dat de ander steeds makkelijker voor je klaarstaat – als jij dat andersom tenminste ook doet. Als jij de ander het gevoel heeft dat hij of zij veilig is bij jou en dat je betrouwbaar bent, dan kan daar een mooie band uit groeien. 

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Ga nooit op zoek naar goede vrienden,
die kans van slagen is heel klein.
Een goede vriend zul je pas vinden,
door er zelf eentje te zijn.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00