Karakter in de spiegel – Dichtgedachten #425

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Even een opmerking achter iemands rug, iets doen waar een ander niets van weet, wat kan dat voor kwaad? Iedereen doet wel eens iets waarvan je eigenlijk wel weet dat het onaardig is, want wat niet weet, wat niet deert.

Iets onaardigs doen, maakt je geen slecht mens. En als er geen consequenties aan zitten, bijvoorbeeld omdat niemand erachter komt, word je ook niet altijd gestimuleerd om je anders te gaan gedragen. 

Stel nou dat je aan de buitenkant kon zien wanneer iemand onaardig doet, zouden we dan beter opletten? Of zouden we ons meer bewust zijn van welke gevolgen ons gedrag heeft als we het aan de buitenkant zien als we iets doen dat eigenlijk niet tof is? Want soms denk ik dat we ons niet eens realiseren dat wat we doen onaardig is.

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

Als wij toch in de spiegel,
ons karakter zouden zien.
Dan waren heel veel mensen,
een stuk aardiger misschien.

10 gedachten over “Karakter in de spiegel – Dichtgedachten #425”

  1. De meeste mensen die ik ken zijn eerlijk en oprecht en dragen geen masker, geen leugentje om bestwil doen. Ik ken maar 2 mensen met wie ik contact heb verbroken omdat ze altijd overal over logen, maar de waarheid was vaak sneller.

    Beantwoorden
  2. Klopt helemaal, je kan je toch moeilijk anders voordoen dan wie je bent… Een masker dragen is voor mij alleszins onmogelijk… Hoewel ik vele mensen ken die constant een masker dragen en soms vergeten tegen wie ze wat gezegd hebben.

    Beantwoorden
  3. Nee, we weten natuurlijk niet precies hoe we overkomen op andere mensen. Maar een “toneelstukje” opvoeren, om een goede indruk te maken, is toch ook niet het ware. Kan nooit gezond zijn om je anders voor te doen dan je eigenlijk bent.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00