fbpx

Geld – Dichtgedachten #225 Plaats een reactie

Advertentie

Als je zegt dat je ergens niet om geeft, dan betekent het vaak dat je je er niet druk om hoeft te maken. Geld is niet belangrijk, hoor je nooit van degene die nachten ligt te piekeren over hoe hij deze maand de huur moet betalen. 

Calorieën tellen doen vooral de mensen die de luxe hebben om te kiezen wat ze eten. Wie moet vechten voor ieder stukje brood op z’n bord, snapt niet dat een ander zich willekeurig een stel uitstekende ribben lijnt.

Klagen over kleine dingen die je irriteren aan je partner kunnen erg pijnlijk zijn als degene met wie je in gesprek bent net weduwe of weduwnaar is geworden.

Meestal zullen opmerkingen goed bedoeld zijn, maar ze kunnen toch kwetsend overkomen op mensen die in een andere situatie zitten dan jij. 

Het is niet zo dat alles in een taboesfeer gedrukt moet worden omdat iedereen anders in het leven staat, maar als je in een bepaald gezelschap bent kun je wel zorgen dat je let op wat je zegt. Een kleine moeite, maar je kunt er met je woorden voor zorgen dat iemand zich veel beter voelt!

Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Het is makkelijk te zeggen,
dat je om geld geen donder geeft.
Maar probeer dat uit te leggen,
aan iemand die geen cent meer heeft.

Gerelateerde gedichten:

Tags: ,