Positiviteit soms even zat – Dichtgedachten 729

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Al die positiviteit, ben ik af en toe flink zat” is American Beauty uit 1999. Deze iconische film van regisseur Sam Mendes toont het leven van Lester Burnham, een man in zijn midlife crisis die zich gevangen voelt in zijn saaie en oppervlakkige bestaan.

American Beauty onthult de duistere kant achter schijnbare perfectie en laat zien dat er onder het oppervlak veel ellende schuilt. Het personage Lester raakt gefrustreerd door de overdreven positieve façade waarin hij leeft en besluit om uit te breken. Hij begint met drugsgebruik, verandert zijn uiterlijk drastisch en zoekt naar betekenis buiten het conventionele geluk.

Deze film biedt een krachtig tegengeluid tegenover alomtegenwoordige positiviteit door ons eraan te herinneren dat we soms ook onze negatieve emoties moeten erkennen om vooruitgang te boeken. American Beauty laat zien dat ware vervulling niet altijd komt van constante vrolijkheid, maar juist kan ontstaan wanneer we eerlijk durven kijken naar onze eigen frustraties en angsten.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Al die positiviteit,
ben ik af en toe flink zat.
Soms moet je ook ellende kwijt,
als je het even hebt gehad.

8 gedachten over “Positiviteit soms even zat – Dichtgedachten 729”

 1. Goedemiddag Martin.
  Wat weer mooi vandaag ,je hebt helemaal gelijk Soms is het moeilijk om door te gaan met alles, ook wat er in de wereld gebeurd.
  Maar gelukkig is nog steeds voor mij elke dag is weer een nieuwe dag..
  Fijne dag vandaag!

  Beantwoorden
 2. Inderdaaad. Het heeft te maken met het begrip Acceptatie van wat er is. Heel moeilijk. Daarom bestudeer ik al jaren het Boeddhisme. Hoe moeten we ons echte “Zelf”ontdekken, als we altijd maar met een opgepompte facade van: Hoi,hoi,hoi, wat kost de Wereld?”rondrennen. Nou ja, soort zoekt soort. Er zijn heel weinig mensen die je accepteren zoals je bent, met ups en downs. Leer van de Natuur. Het is niet eeuwig zomer, en altijd hetzelfde. Op het land ook: Een akker moet soms wel eens een jaartje braak liggen, om rust te krijgen. Het is allemaal uit Amerika komen overwaaien. Zo,n 30 jaar geleden waren we….gewoner….

  Beantwoorden
 3. Na regen komt zonneschijn, altijd uit het negatieve wederom positief proberen.
  Het is menselijk om ook eens negatief / somber te zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00