Nu is het mooi geweest – Dichtgedachten 065

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

De meeste gedichten die ik schrijf over rouw en verlies hebben een positieve insteek. Een poging om een ander perspectief te bieden op een verdrietige situatie, zodat je wat meer houvast hebt. Soms is het echter ook belangrijk om een gevoel te benoemen, zodat je weet dat je er niet alleen in staat, en dat het volslagen normaal is wat je voelt. Je kunt je dan makkelijker overgeven aan dat gevoel en dat helpt je uiteindelijk weer verder. Toen mijn moeder overleed, was ik, logischerwijs verdrietig. Er gingen uren voorbij, dagen, weken, maanden. Je bent bezig met het rouwproces, met verwerking, en met zo goed en kwaad als dat gaat het oppakken van je leven. En dan komt er plotseling het moment waarop je denkt, oké, nu is het genoeg geweest, kom maar weer terug hoor. Dat moment, waarop je voor het eerst echt voelt dat je de persoon die je moet missen echt nooit meer (op deze Aarde) zult zien, is een hele pijnlijke en verdrietige realisatie. En een hele normale. Vecht er niet tegen en geef je daar maar gewoon aan over. Want het is verdrietig en het is klote, en dat mag je best vinden.

Daarover gaat dit gedicht:

Dat moment dat je bent uitgehuild,
denkt: ‘Nu is het mooi geweest.
Maar de stilte eeuwig blijkt te zijn,
dat moment, dat snijdt het meest.

14 gedachten over “Nu is het mooi geweest – Dichtgedachten 065”

 1. Dit gedicht maakte ik na het overlijden van mijn man
  Mijn lief
  Ik mis je grote handen
  Je warme armen ,en je sterkte lijf
  Maar het aller aller ergste mis ik gewoon je zijn
  Je lachen en je kijken
  Dat doet het meeste pijn

  Beantwoorden
 2. Je omschrijft het perfect. Het korte ziektebed van mijn lieve moeder, het moment van overlijden, het geregel, de uitvaart. Het was voor mij achteraf allemaal “peanuts”, vergeleken met dat enorme, eeuwige gemis.

  Beantwoorden
 3. Een fijne vakantie gehad met een vriendin, maar toen ik thuis kwam, alleen, leeg huis, had ik toch een dip.
  Het blijft moeilijk, hoe gezellig je ook hebt gehad.

  Beantwoorden
 4. Mijn vriend is nog geen maand geleden overleden nu al moet je gewoon doen ik vind ook dat ieder zijn moment mag hebben en ook hoe lang wens jullie allemaal een fijne zondag geniet er van

  Beantwoorden
  • Nog Gecondoleerd Joke, met het verlies van je vriend..heel veel sterkte gewenst.
   inderdaad iedereen mag zijn moment en tijd nemen die hij of zij nodig heeft.

   Beantwoorden
 5. Precies zo is het! Je vat in dit gedicht precies mijn gevoel. In december mijn broer overleden met wie ik een hele goede band had. Hij was mijn maatje door dik en dun. Hem nooit meer zien of spreken is niet te bevatten en snijdt echt door je ziel. Verdriet is nog te zacht uitgedrukt. Dank voor dit mooie gedicht!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00