Muziek – Troostgedachten #149

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer je iemand moet missen is er niets dat de pijn echt kan doen verzachten en niets dat de leegte kan opvullen. Maar wat muziek wél fantastisch kan is woorden en klanken geven aan je emoties, zodat je daar in ieder geval iets mee kunt. Muziek is de schouder waarop je kunt leunen als de fysieke schouder er niet meer is. Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Jij bent hier niet fysiek,
en ook al doet dat pijn,
in woorden, klanken en muziek,
zul je altijd bij me zijn.

17 gedachten over “Muziek – Troostgedachten #149”

 1. Helemaal waar. Bij bepaalde muziek kan je terug denken aan die persoon en zo gedenk je hem/haar. Is ook troostend voor jezelf. Tenminste zo ervaar ik dit.

  Beantwoorden
 2. Zo waar vooral Door de wind, van miss Montreal komt altijd heftig bij me binnen. Deze werd gezongen tijdens de crematie dienst van mijn lieve schat nu al weer bijna 14 mnd geleden en nog steeds een groot gemis. Volgende week zou hij jarig zijn. 💖

  Beantwoorden
 3. Ja dat vind ik ook, ik heb na de crematie van mijn Spaanse vriendin, de muziek toegestuurd gekregen van haar schoonzoon, we waren niet bij de crematie, was niet mogelijk😥 maar de muziek staat op mijn mp3-speler, zodat ik het kan horen als ik wil.

  Beantwoorden
 4. Uit ervaring weet ik dat muziek troost biedt. Toen mij man twee jaar geleden overleed en ik door corona geen afscheid kon nemen, gaf de muziek waar hij zo van hield mij troost.
  Bedankt voor dit mooie gedicht.

  Beantwoorden
 5. Nu zie ik het gedicht van gisteren….vandaag is de verjaardag van mijn moeder; zij is 59 jaar oud geworden en wij moeten haar al 54 jaar dood..ik mis haar nog steeds.

  Beantwoorden
 6. Goedemorgen Martin.

  Ja dat klopt,het is soms heel emotioneel, en toch doet het je ook goed. Kun je je emoties helemaal laten gaan.

  Warme groet,Carla

  Beantwoorden
 7. Een heel mooi gedicht. Ik appte mijn schoonmoeder altijd wanneer er een mooie uitzending van Nederland Zingt was. Dan zette zij de tv ook aan. Ook zijn we samen naar concerten geweest van Remco Hakkert, zij genoot daar zo van. Na haar overlijden heb ik een hele tijd niet naar Nederland Zingt kunnen kijken. Deed mij verdriet. Uiteindelijk besefte ik dat het ook troostend kan werken en verbindend voelt

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00