Ga vooral stemmen – Dichtgedachten #1575

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We hadden laatst een gedichtje geplaatst over dat we best ook eens mogen focussen op wat er goed gaat in ons land. Veel mensen waren het daarmee eens, maar er waren ook veel mensen die er anders over dachten. Dat vonden we wel leuk, want hoe saai zou het zijn als iedereen maar de hele tijd overal hetzelfde over denkt. 

Waar vooral kritiek op kwam, was de regering. Eens, ze doen niet alles goed, en sterker nog: ze zijn de afgelopen tijd op bepaalde vlakken behoorlijk door het ijs gegaan (laten we geen discussie starten over wat ze allemaal niet goed hebben aangepakt).

Het mooie is: we kunnen er nu samen iets aan gaan doen. We kunnen overmorgen allemaal onze stem laten horen en aangeven wie we de komende vier jaar de dienst willen laten uitmaken. 

Denk nooit dat die ene stem van jou geen waarde heeft of niets uitmaakt. Jouw stem is ontzettend belangrijk. Jij kunt een verschil maken. Realiseer je hoe mooi het is dat je kunt stemmen zonder dat je bang hoeft te zijn voor vervolging om je mening, je hoeft niet bang te zijn voor geweld. Met het huidige aantal partijen (ik zie zelf door de bomen het bos niet meer) is er altijd iemand die aansluit bij jouw waarden. En als jij op die partij of persoon stemt, kun jij iemand in de kamer krijgen die jouw waarden vertegenwoordigt.

Dus ga overmorgen naar de stembus, maak gebruik van je recht als burger om je stem te laten horen, en wees een onderdeel van de verandering. Want ja, jij kunt niet in je eentje iemand de kamer in stemmen, maar als je helemaal niet kiest, is je stem helemaal niets waard.

Dus als je nog niet hebt nagedacht over de verkiezingen, dan heb je nog een dag om je erin te verdiepen. Doe een stemwijzer, kijk een debat, en kies voor wat jij belangrijk vindt.

Daarover gaat dit gedicht:

Door alleen kritiek te uiten,
kun je je onvrede niet remmen.
Je hoeft je ogen niet te sluiten,
maar ga vooral ook stemmen!

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00