Meer dan vriend en vijand – Dichtgedachten 1301

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het lijkt soms alsof we steeds meer in extremen gaan denken. Er is alleen maar goed of fout, en we vergeten dat er een heel groot grijs gebied tussenin zit.

Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van vorige maand vond ik een mooi voorbeeld. Op Facebook zag ik een aantal mensen in heftige woorden aangeven op welke partij ze vonden dat mensen moesten stemmen, maar ik zag ook een bericht dat ik heel mooi vond.

Een kennis zit in haar stad in de gemeenteraad. Ze postte een foto met een linkje en weinig schreeuwerigheid, en gaf aan dat je op haar kon stemmen. Iemand anders reageerde erop door te zeggen dat hij niet op die partij zou stemmen, maar dat hij het zo tof vond dat zij actief probeert om op haar manier het land beter te maken.

Je zou bijna vergeten dat het ook nog op die manier kan, met wat meer respect een andere mening hebben, zonder elkaar direct de huid vol te schelden.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Er bestaat meer dan vriend en vijand,
meer dan voor of heel erg tegen.
Er is ook: hier schudden wij de hand,
en daarna scheiden onze wegen.

12 gedachten over “Meer dan vriend en vijand – Dichtgedachten 1301”

  1. Erg toepasselijk in deze dagen dat vooraanstaande politici Den Haag de rug toekeren. En dat grotendeels door bedreigingen en het gebrek aan respect.

    Beantwoorden
  2. Wat zou de wereld anders zijn met meer respect voor elkaar. Er gaat zoveel kapot zonder dat. Hele oorlogen worden uitgevochten, zoveel leed. Oorlog in het groot en oorlog in gezinnen, tussen vrienden, via Facebook… en waarom? Ja, dat kleine aspectje met grote gevolgen: respect. Respect voor elkaars anderzijn, anderdenken, andersvoelen en respect voor elkaars grenzen!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00