Leunen op het positieve – Dichtgedachten #464

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Kritiek is niet makkelijk, dat weet ik sinds een jaar of twee als geen ander. Natuurlijk krijg je allemaal wel eens kritiek te verduren, maar sinds ik elke dag online een gedicht plaats, zijn er heel veel mensen met een mening. Meestal zijn die lief en constructief, soms zijn ze heel erg haatdragend. Ik kan goed omgaan met kritiek, ik kan minder goed omgaan met onaardige mensen, simpelweg omdat ik eigenlijk nooit een reden zie om onaardig te doen.
Je kunt dan heel erg je best doen om iemand te overtuigen van je bedoelingen (los van het feit dat je ook de tijd moet nemen om na te gaan of iemand het misschien bij het juiste eind heeft), maar voor elke persoon die je overtuigt (als dat je al lukt) is er wel weer iemand anders. Veel beter kun je jezelf wapenen. Tegen kritiek, maar vooral ook tegen onaardigheid van mensen.
Hoe ik dat doe? door, zoals de titel van dit gedicht al zegt, te leunen op het positieve. Alles dat je voedt dat groeit, en als je teveel energie steekt in negativiteit, dan is dat wat de boventoon gaat voeren. Leunen op het positieve, het klinkt makkelijk en dat is het ook. Geloof dat er voor elk onaardig persoon een aardig iemand is (want dat is zo) en steek energie en liefde in hen. Dan kun je veel beter omgaan met de andere kant van het verhaal.
Wees zo druk met houden van,
met het zien van al het lieve,
dat kritiek je niet meer deren kan,
leunend op het positieve.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00