Laat het er gewoon maar zijn – Dichtgedachten 2242

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte van acceptatie en loslaten is “The Shawshank Redemption” uit 1994, geregisseerd door Frank Darabont. Het verhaal volgt Andy Dufresne, een bankier die onterecht wordt veroordeeld voor moord en zijn tijd doorbrengt in de gevangenis van Shawshank. Ondanks alle tegenslagen en pijnlijke ervaringen weet Andy zich staande te houden door vast te houden aan hoop en innerlijke kracht.

Net zoals in het gedicht wordt ook in deze film benadrukt dat het belangrijk is om pijn te erkennen, maar er uiteindelijk ook weer los van te kunnen laten. Door jezelf toe te staan om emoties toe te laten en ze vervolgens los te laten, kun je uiteindelijk bevrijd worden van negatieve gevoelens en ruimte maken voor groei en heling.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Laat het er gewoon maar zijn,
laat het maar bestaan.
Laat je raken door die pijn.
en laat het daarna gaan.

8 gedachten over “Laat het er gewoon maar zijn – Dichtgedachten 2242”

 1. Ik heb een zware kneuzing ( 3 tot 6 maanden staat daarvoor) dus die is er en erkend door mij, maar laten gaan dat is andere koek. Maar geestelijke pijn is wat anders, dat moet je kunnen loslaten voordat het je leven gaat beheersen

  Beantwoorden
 2. Hallo Martin, dank voor alle mooie gedichten, ik lees ze altijd heel graag. En soms gebruik ik ze om aan mijn collega’s te laten zien, die vinden ze ook heel mooi. Nogmaals dank.

  Beantwoorden
 3. Prachtig kleine gedichten , die zo waar zijn , en dat j e zelf niet bedenkt
  Maar die je kracht geven en soms hoop om je dag of week door te komen
  Dank daarvoor
  Elke dag weer
  Fijne dag voor jou
  En dat is zeker voor mij Gr Jeanne

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00