Zorgen voor morgen – Dichtgedachten #994

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Veel mensen maken zich regelmatig zorgen. Dat hoort bij het leven, daar kom je niet onderuit. Het betekent dat het leven je lief is en het waard is om er alles aan te geven. Het betekent dat je om mensen of zaken geeft. 

Maar vaak gaan de zorgen zo ver dat je er last van krijgt. Je kunt niet goed meer slapen, je krijgt er spierpijn van of zelfs een maagzweer. Op dat moment is het goed om even een stapje terug te doen. Piekeren verlamt, en maakt het een stuk moeilijker om een weloverwogen keuze te maken, of stappen te nemen in het oplossen van je probleem.

Je brein simpelweg vertellen dat het moet stoppen met piekeren, dat werkt niet. Sterker nog, daar wordt het vaak alleen maar erger van. Maar wat doe je dan wel?

Daar is geen eenduidig antwoord op. Het hangt ervan af met wat voor zorgen je te maken hebt en hoe je er zelf op reageert. Maar wat meestal werkt is afleiding.

Door geen tijd te hebben om aan je problemen te denken, neem je er het makkelijkst afstand van. Probeer afleiding te vinden door iets leuks te doen. Een wandeling, een kop thee of koffie drinken met een vriendin, een lekkere maaltijd koken of iets anders waardoor jij kunt ontspannen. 

Je zult aan het einde van de dag zien dat je probleem nog steeds aanwezig is, maar je hebt wel van je dag kunnen genieten. Daardoor heb je nieuwe energie om je situatie aan te pakken. 

Bovendien is het leven kort. Tegenslagen horen bij het leven, maar fijne momenten ook. En als je invloed hebt op hoe je in het leven kunt staan, weet ik zelf wel waar ik voor zou kiezen… Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Terugkijkend op je zorgen,
blijkt vaak de uitkomst mee te vallen.
Dat geldt dus ook voor morgen,
laat niet vandaag door angst vergallen. 

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00