Zelfvertrouwen – Dichtgedachten #741

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Sommige mensen kunnen veel zelfvertrouwen halen uit opmerkingen van anderen, of veel waarde hechten aan de mening van een ander. En natuurlijk is het leuk als andere mensen aangeven dat ze je aardig vinden, of dat ze je kleren mooi vinden of dat je haar zo leuk zit, maar of dat zelfvertrouwen is?

Zelfvertrouwen is iets dat vaak van binnenuit komt, en dat zich weinig aantrekt van de mening van anderen. Dat je trots rondloopt in een knalgele broek bijvoorbeeld, ondanks dat andere mensen ‘m niet mooi vinden. Of dat je tevreden bent met jezelf omdat je voor jezelf hebt gekozen, ondanks dat een ander je op dat moment onaardig vindt.

Het is heel fijn als mensen je leuk vinden en aan je vertellen dat je iets goed doet, maar zorg dat je vooral ook achter je eigen acties staat. In dat geval is het minder pijnlijk als een ander zegt dat hij of zij dit waarschijnlijk anders had aangepakt. Want we zijn nou eenmaal niet hetzelfde en dat is prima. Als iedereen hetzelfde was, was het maar een saaie boel.

Daarover gaat dit gedicht:

Zelfvertrouwen is niet:
‘Iedereen vindt me lief, wat fijn.’
Het is dat je je waarde ziet,
wanneer dat niet zo blijkt te zijn.

11 gedachten over “Zelfvertrouwen – Dichtgedachten #741”

 1. Goedenavond Martin..
  Ik ben wat laat vandaag maar vind je gedicht heel mooi.
  Zelfvertrouwen is heel belangrijk voor ieder mens.
  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 2. Het is fijn als andere mensen je in je waarde laten. Het is niet zo geweldig als het spreekapparaat voor kritiek wordt gebruikt. Oeverloos gepraat heeft ook geen nut.
  Het bosviooltje concurreert niet tegen een kasorchidee. De Natuur heeft geen Doel. Alles regelt zich daar…vanzelf. Waarom moet er hier een bewustzijn van …concurrentie zijn?

  Beantwoorden
 3. Wat is het weer raak, Martin! Dikke 60 jaar ” lief ” moeten zijn om verbale, tegen mij gerichte, agressie te voorkomen. Totaal aan ten onder gegaan, psychisch. 2 jaar geleden ‘ ho, stop’ gezegd en vast gehouden daaraan, met hulp ggz. En inderdaad, zelfvertrouwn komt terug en wordt sterker!!!
  Dank je wel voor al je positieve bemoedigingen, ook al van langer geleden.❤🙏

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00