Superheld vanbinnen – Dichtgedachten #399

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer ons iets overkomt, kijken we vaak naar anderen. Ouders, vrienden of vriendinnen, mensen die hetzelfde hebben meegemaakt of misschien wil je je verhaal zelfs wel kwijt bij vreemden.

Je wilt nu eenmaal delen wat je doormaakt en daar is helemaal niets mis mee. Anderen hebben misschien wat meer afstand van de situatie dan jij en kunnen rationeler nadenken in plaats van met emotie.

Maar onderschat nooit hoeveel je zelf ook kunt. Want ja, het is fijn om te sparren, maar wil je belangrijke beslissingen echt overlaten aan een ander? Als je (misschien met wat hulp) de zaken op een rijtje hebt gezet, kun jij heel goed zelf beslissen wat het beste voor je is.

Daarover gaat dit gedicht:

We zoeken heel vaak om ons heen,
naar hulp om iets te overwinnen.
Maar soms kun je het best alleen,
en schuilt de superheld van binnen.

7 gedachten over “Superheld vanbinnen – Dichtgedachten #399”

  1. Ik hou van jou gedichten. Ik zit nu in een situatie dat ik het wil delen met bepaalde personen die ik vertrouw en dat doe ik ook. Maar dan kom je er wel achter dat je het wel echt zelf moet oplossen. Ik heb eerder voor zo’n situatie gestaan en dat heb ik ook doorbroken en ook nu ga ik ervoor. Bedankt Martin voor je gedichten. Ik kan dan ook weer een stapje verder.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00