Sterker dan angst – Dichtgedachten #497

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer donkere wolken zich boven je samenpakken is de kans groot dat je de hoop verliest. Hoewel dit ons allemaal overkomt, is het belangrijk dat je geloof in een goede afloop sterker dan angst is, sterker dan je vrees dat het niet goed zal eindigen. Er zijn mensen die geloven dat alles in de sterren geschreven staat, en tot op zekere hoogte geloof ik ook echt wel dat alles volgens een bepaald plan verloopt. Daarmee bedoel ik dat het leven niet altijd maakbaar is, je hebt simpelweg geen (of niet altijd) controle op hoe het leven verloopt.

Waar je wel controle over hebt, is hoe je op de gebeurtenissen in je leven reageert, en die reactie is heel bepalend voor wat er daarna gebeurt. Is je geloof niet sterker dan angst, ben je de hoop verloren dat er nog iets moois kan gebeuren, dan is dat het signaal dat je uitzendt en het signaal dat anderen oppikken. Hoop, hoe moeilijk het soms ook is om dat vast te houden, geeft je kracht en moed, en stelt je in staat om dingen te doen die je normaliter nooit zou hebben gekund of gedurfd.

Hoop is ook belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat we niet opgeven. Kijken we naar de wereld bijvoorbeeld, dan zijn er veel mensen die bereid zijn om op te geven, want ‘de wereld is niet meer te redden’. Zodra we dat geloven wordt dat waar, maar zodra we hoop hebben dat het beter wordt, dan is dat iets waar we naartoe werken. Daarover gaat dit gedicht.

Hoop is sterker dan angst,
goed is krachtiger dan kwaad.
Eerlijk duurt het langst,
de waarheid wint het vroeg of laat.


16 gedachten over “Sterker dan angst – Dichtgedachten #497”

  1. Mijn bewondering voor al die positieve gedachten die jij, beste Martin, telkens op ons afstemt. Jij bent een sterk persoon die al dit kan doorsturen naar zo veel mensen, die er heel veel positiefs uit halen. Ik wens je een vredevolle Kersttijd en een zonnig, warm en gelukkig 2024 toe.

    Beantwoorden
  2. Dank je alweer voor je positiviteit, het is soms net dat duwtje dat je nodig hebt om te switchen van denkbeeld. Jij bent daarin helpend.
    Ik wens jullie team een mooi en vreugdevol 2023 met volop licht om de donkere dagen door te komen..

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00