Om elkander geven – Dichtgedachten #984

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het is zo’n bekend gezegde: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Het klinkt zo simpel he: meer om elkander geven en zo de wereld verbeteren. Als ik zo’n gedicht schrijf, of iets anders schrijf over je steentje bijdragen, dan regent het vaak reacties als: ja, alleen jammer dat andere mensen dat niet doen. Of: ‘was het maar zo eenvoudig’.

Ten eerste: het ís zo eenvoudig. Je kunt niet in je eentje de wereld veranderen, maar je kunt wel je steentje bijdragen. Door positief en vrijgevig in het leven te staan, beïnvloed je andere, ben je een positief onderdeel van hun leven. Natuurlijk maken daar mensen misbruik van, en natuurlijk zijn er altijd mensen die het niet goed met je voor hebben, maar dat is gewoon hoe de wereld werkt. Dat een boom een paar rotte appels heeft, wil niet zeggen dat je meteen die hele boom maar om moet hakken.

Mijn mening is dat je je eigen instelling niet mag laten veranderen door wat anderen doen (in negatieve zin). Er zullen altijd negatieve mensen zijn, en altijd mensen die niet het beste met een ander voor hebben. Dat is jammer. Maar jij? Jij bent niet zo, en hoe meer mensen als jij er zijn, hoe mooier we de wereld maken.

Het zou zo mooi zijn weet je,
als we samen in dit leven,
elke dag een heel klein beetje,
meer om elkander zouden geven.

8 gedachten over “Om elkander geven – Dichtgedachten #984”

  1. Erik weer een prachtig schrijven, met heel veel waarheid. Maar……. als het zo gemakkelijk was/zou zijn. Was er beslist niet zoveel verdriet onder de mensen. Gezellige Kerstdsgen, wens ik jullie van harte toe

    Beantwoorden
  2. Helemaal waar Martin. En begin inderdaad bij jezelf, rotte appels zijn er altijd maar wie weet veranderd dit heel snel. Groetjes en een fijne avond Jeanny

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00