fbpx

Niet klagen – Dichtgedachten #091 Plaats een reactie

Advertentie

Iedereen krijgt op z’n tijd een portie ellende te verduren. De een krijgt meer op z’n bord dan de ander, maar we kunnen er zeker van zijn dat we in het leven allemaal minstens een keer een flinke spreekwoordelijke klap in ons gezicht gaan krijgen.

Daar doe je niets tegen, het hoort erbij, want zonder een dal af en toe, kun je ook niet genieten van de pieken.

Toch zijn tegenslagen lastig, maar wat is het fijn als je iemand hebt die er altijd voor je is en die je er altijd weer doorheen weet te slepen. Dat kan een partner zijn, een goede vriend of vriendin of een buurvrouw die altijd klaarstaat met een kopje koffie en een luisterend oor. 

De mensen die je belt om niet alleen de leuke, maar ook de vervelende dingen te vertellen, zijn waarschijnlijk degenen die het belangrijkst voor je zijn. En zij zullen op hun beurt ook altijd voor je klaar staan om een schouder te bieden om op uit te huilen. 

Hopelijk kun je hierdoor tijdens moeilijke dagen, ook door de ellende heen prikken en je realiseren wat een mooie mensen je in je leven hebt, en dat zij altijd voor een lichtpuntje zullen zorgen. Ook in de donkerste dagen.

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Het is niet altijd makkelijk,
maar mij hoor je niet klagen.
Het leven krijgt mij echt niet klein,
als ik het met jou mag dragen.

Gerelateerde gedichten:

Tags: ,