Natuurlijk kan het misgaan – Dichtgedachten 1590

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als je me al een tijdje volgt dan weet je dat ik een enorme piekeraar ben en iemand die heel erg worstelt met emoties. Ik kan het mezelf soms echt enorm moeilijk maken en ik ben bang om fouten te maken. Ik bedenk van begin tot eind wat er mis kan gaan, wat dat voor gevolgen heeft en hoe ik daar dan mee om moet gaan.

Deels is dat goed en gezond, het is belangrijk om de risico’s te overwegen bij stappen die je zet. Maar als je het negatieve overweegt, moet je ook het positieve overwegen. Als je jezelf afvraagt: ‘Wat als het misgaat?’ zorg er dan voor dat je jezelf er toe zet om je ook af te vragen ‘Wat als het goed gaat?’. Angst is een enorm verlammende emotie, maar dromen geven je vleugels.

Wat als je valt? Ja, eng, maar hey, Wat als je vliegt? Stel je eens voor hoe je leven verandert als de stap precies doet wat je voor ogen hebt. Je hebt niet alles onder controle, maar in de regel maak je waar wat je gelooft, dus waar wil je dan het liefste op focussen?

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Natuurlijk kan het misgaan,
maar als het lukt, hoe voelt het dan?
Waar til je dan zwaarder aan?
Bedenk dat, en maak je plan.

8 gedachten over “Natuurlijk kan het misgaan – Dichtgedachten 1590”

  1. Waarschijnlijk lijden we in onze Cultuur daar allemaal wel aan. Maar is natuurlijk ook wel het gevolg van een soort van angstcultuur. Denk aan zinnetjes als: “Ja maar ALS….” en “Ja, voor het geval DAT…..” en “Maar…wat zullen ZE zeggen….?” En dat komt natuurlijk voort uit een opvoeding die van een star “voorgekookt” scenario uitging. Daar wordt je toch doodmoe van? Dan staat Radio Gekkenwerk tig uur per dag aan in je hoofd, en misschien ook nog wel s,nachts. Dat moet je niet willen. Bovendien laat het geen ruimte voor toevalligheden, die je horizon weer uitbreiden, zodat je een beetje spelenderwijs ook andere mogelijkheden leert zien. Een soort van parallelle realiteit leert ontwikkelen. De quantum theorie schijnt ook van toepassing te zijn op ons bewustzijn. (Boek: De Tao van fysica door Fritjoff Capra)

    Beantwoorden
  2. Heb ooit eens op een uitkijktoren gestaan met enorme hoogtevrees. Mijn man hield me vast dus er kon niets gebeuren. Deze stap was voor mij een enorme overwinning.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00