De moeite waard – Dichtgedachten #4

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Er heerst de laatste tijd nogal een negatieve trend in Nederland…in de hele wereld eigenlijk. Het collectieve gevoel dat we met z’n allen naar de verdoemenis gaan en dat de wereld niet meer te redden is. Dat is natuurlijk heel erg logisch. Er gebeuren verschrikkelijke dingen om ons heen, dingen die we zelf niet eens zouden durven bedenken.
De wereld is daadwerkelijk een stukje enger dan vroeger, niet zozeer omdat er nu meer gebeurt, maar simpelweg omdat we er nu meer over horen. Dat is eng, en ik weet ook niet wat we daarmee moeten. Maar dat we met z’n allen naar de verdoemenis gaan, dat geloof ik niet. Ik zie nog altijd zo verschrikkelijk veel mooie dingen in de wereld, en daar wil ik me ook graag op richten.
Door iets meer te delen met elkaar, en het leven als geheel leuker te maken, halen we ellende niet weg, maar we zorgen er wel voor dat we zelf het laatste beetje positiviteit niet verloren laten gaan. Want het leven is, wat mij betreft, nog altijd de moeite waard om er iets moois van te maken.
Laten we dit jaar iets meer delen,
en iets minder vergelijken.
Omdat het leven, net als Facebook,
de moeite waard is om te ‘liken’.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00