Laat je hart je koers bepalen – Dichtgedachten #803

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We laten ons in dit leven veel te vaak tegenhouden door het beeld dat we hebben van hoe het hoort of zou moeten. Het is normaal om een baan te hebben, een huis, kinderen, enzovoort. Maar wat als dat leven helemaal niet bij je past? Ik weet niet of er een God is of dat het leven is ontstaan door een oerknal. Wat ik wel weet is dat geen van beiden de wereld ontworpen heeft met het idee dat je de hele dag op kantoor moet zitten, één a twee keer per jaar op vakantie mag, enzovoort.

De realiteit is dat de meeste mensen meedraaien in de maatschappij omdat dat nu eenmaal is hoe het gaat. Je hebt geld nodig om rond te komen. Daarvoor heb je een baan nodig. Daarvoor moet je waarschijnlijk studeren, en zo komen we allemaal terecht in datzelfde riedeltje.

Dat geeft niet, er is niets mis mee. Maar als je daar niet gelukkig van wordt, als je iets anders wil, laat de maatschappij je dan niet vertellen wat normaal is. Je hoeft geen carrière te maken, je kunt een heel rijk leven leiden zonder kinderen, en dat droomhuis heb je niet nodig om gelukkig te zijn.

Het leven gaat snel, je krijgt maar één kans om het te leven. Leef het leven waar je gelukkig van wordt als daar kansen en mogelijkheden voor zijn. Het is jouw leven, van jou en van jou alleen. Richt het in zoals jij dat wil. Want zeg eens eerlijk…waarom niet?

Word je er gelukkig van,
laat dan je hart je koers bepalen.
Volg je dromen waar dat kan,
dit leven kun je niet herhalen.

8 gedachten over “Laat je hart je koers bepalen – Dichtgedachten #803”

  1. Jammer, dat veel dingen van elkaar afhangen. Maar….Je kunt alleen voor jezelf bepalen of je dat platgetreden pad wilt volgen. Het garandeert zeker geen geluk. Als je creatief bent kunt je andere mogelijkheden onderzoeken en trachten het geluk te vinden.

    Beantwoorden
  2. Mijn zoon van toen 23 jaar vertrok alleen naar Zweden om precies te doen wat hierboven beschreven staat . Nu 4 jaar later woont hij er nog . Prachtig verwoord

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00