Je punt maken – Dichtgedachten #1090

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Nog nooit eerder waren mensen het zo vaak oneens met elkaar als nu. Althans, dat lijkt natuurlijk alleen maar zo. Er waren altijd al meningsverschillen (iets dat trouwens fantastisch is), maar tegenwoordig hebben we meer dan ooit de mogelijkheid om die te uiten.

En juist wanneer mensen iets heel controversieels of onaardigs plaatsen, hebben wij de behoefte om daar iets van te zeggen, of, zoals dat zo mooi heet: je wilt je punt maken. Dat is heel begrijpelijk en in sommige gevallen ook heel nuttig en constructief.

Maar steeds vaker zie je dat mensen, vooral online, stennis maken om het stennis maken. Dan kun je wel besluiten dat je je punt wil maken, maar het heeft eigenlijk helemaal geen zin. Er wordt niet geluisterd, en jij wordt alleen maar bozer en gefrustreerder. In zulke gevallen is het heel goed om te zeggen: weet je wat, ik laat dit gewoon voor wat het is.

Daarover gaat dit gedicht:

In plaats van fel je punt te maken,
schuilt er veel rust in het besluit,
om in vrede af te haken,
te denken: ‘ach wat maakt het uit’.

18 gedachten over “Je punt maken – Dichtgedachten #1090”

  1. Geweldig gedicht….het klopt maar niet makkelijk om het uit te voeren….de ene x lukt het en de andere x niet…pracht gedichten

    Beantwoorden
  2. Het kost een heleboel enrgie, en lost niets op. De Boeddha zei:” Het vuur niet voeden.” Immers: Een stroovuur vlamt snel op, maar als het geen voeding krijgt, dooft het ook snel weer uit.Maar dan moet je ook je eigen drive onderzoeken, namelijk…om gelijk te krijgen. Dus…een Ego trip

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00