Emotie overwint – Dichtgedachten #932

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als er iets gebeurt, kun je ontzettend je best doen om er niet teveel bij stil te staan. Dit gaat vooral op voor vervelende dingen, want waarom zou je niet blij willen zijn? Helaas is het zo dat je uiteindelijk waarschijnlijk niet aan die gevoelens kunt ontsnappen.

Of het nu angst is, woede of teleurstelling, uiteindelijk moet het eruit. Niet alleen omdat het je geestelijk uitput om te doen alsof alles goed is, maar omdat je er ook fysiek last van kan krijgen. Gespannen spieren kunnen allerlei pijn tot gevolg hebben bijvoorbeeld, maar ook slaapgebrek en alle gevolgen daarvan komen op een gegeven moment om de hoek kijken.

Het is logisch dat je niet voor iedereen wilt laten zien hoe je je voelt. Maar als je alleen bent, of met iemand die je vertrouwt, kan het ontzettend opluchten om een keer toe te geven hoe je je nou echt voelt. Door te huilen of desnoods een potje te schreeuwen, kun je al een deel van de spanning laten gaan. 

Uiteraard zijn niet alle gevoelens zo makkelijk op te lossen, maar toegeven aan jezelf hoe je je voelt en daar iets mee doen, is stap 1. Hopelijk lucht het op.

Dat is waarover dit gedicht gaat:

Je kunt gevoel niet onderdrukken,
wat voor truc je ook verzint.
Het zal misschien eventjes lukken,
maar de emotie overwint.

14 gedachten over “Emotie overwint – Dichtgedachten #932”

 1. Heel mooi Martin en heel herkenbaar, dankjewel voor dit mooie gedicht.
  Ik kan er langzamerhand beter mee omgaan, maar zo nu en dan overvalt het me toch weer, maar ik kan wel weer huilen en dat lucht heel erg op gelukkig.

  Beantwoorden
 2. Gevoelens overvallen mij niet. Ik heb het niet zo op de “nagemaakte”wereld. Allerlei nietszeggende praatjes. Sociale danspasjes en kletspraatjes. Dat is uitermate vermoeiend. Het voorjaar komt er weer aan, en je kunt beter af en toe in het zonnetje gaan zitten, dan krijgen je gevoelens ook ruimte. De Natuur geeft Balans aan hoe we ons moeten aanpassen aan de wereld. De Natuur heeft niet nodig te zorgen….. Zij is… en alles gebeurt in natuurlijke ritmes. Door het geknoei van de mens en z,n geregel en winstbejag is de Natuur ook uit haar ritme gehaald. Da, s nie best,….zoals we hebben gezien.

  Beantwoorden
 3. Het komt ineens binnen, zonder aanleiding. En meerdere keren. Niet altijd weet je er iets mee te doen dan verdrietig zijn. De tijd ertussen wordt gelukkig steeds langer.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00