Dat ik veranderd ben – Dichtgedachten #1273

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Verandering is niet altijd leuk, ze zorgen vaak voor angst, omdat je niet weet wat er te gebeuren staat, maar ook voor onvrede, omdat je het leuker vond zoals het was. Maar heel veel zorgt verandering ook voor iets goeds, en leidt het juist tot een betere situatie. Verandering is dus niet per definitie goed of slechts, het is gewoon wat het is: dingen worden anders.

Wanneer iemand zegt dat je veranderd bent, dan wordt dat vaak negatief opgevat (en ook niet zelden negatief bedoeld). Tenzij je zelf vindt dat je niet in je voordeel veranderd bent, is verandering heel goed als het om je persoonlijkheid gaat. Als je nu nog precies dezelfde persoon zou zijn als tien jaar geleden, dan zou dat betekenen dat je helemaal niets geleerd had, niets fout had gedaan, niets goed had gedaan. Kortom, je zou in tien jaar totaal niet gegroeid zijn.

Kortom, als iemand zegt dat je veranderd bent, of dat nu positief of negatief bedoeld wordt, sta dan even stil of je zelf vindt dat dat een positieve ontwikkeling is. Als jij in de kern nog steeds bent wie je was, met dezelfde normen en waarden, alleen je karakter is wat veranderd door alles dat je hebt meegemaakt, dan is het eigenlijk gewoon een heel groot compliment.

Dat is waarover dit gedicht gaat:

Je zegt dat ik veranderd ben,
en ik hoop dat dat zo is.
Want als ik me niet ontwikkeld had,
ging er ergens toch iets mis.

1 gedachte over “Dat ik veranderd ben – Dichtgedachten #1273”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00