Bewaar de rust – Dichtgedachten #1504

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wie boos is, kan zo in schreeuwen uitbarsten. Je weet zelf ook wel dat het niet de beste oplossing is, maar je voelt je dan gewoon zo machteloos. En machteloos is precies wat het is, want je bereikt er doorgaans niets mee.

Wil je wel wat bereiken? Dan kun je het beste tot tien tellen en je kalmte bewaren. Door redelijk te blijven, krijg je veel meer gedaan.

Natuurlijk is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want als je écht uit je vel springt, is het soms moeilijk om jezelf te beheersen. Maar als je het voor elkaar krijgt, zul je zien dat het resultaat veel beter uitpakt dan wanneer je boosheid de overhand neemt.

Je frustratie uiten voelt meestal wel eventjes fijn, maar je krijgt er zo weinig mee gedaan. Het is vaak handiger om eerst rustig te blijven en je verhaal te doen, en als je daarna eigenlijk nog niet gekalmeerd bent, kun je daarna natuurlijk best even zitten tieren. Want het uiten van je emoties is ook heel belangrijk.

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

Kracht zit niet in je geluid,
niet in schreeuwen, noch in slaan.
Bewaar de rust en straal dat uit,
en je zult heel veel sterker staan.

11 gedachten over “Bewaar de rust – Dichtgedachten #1504”

  1. Martin gmorgen. Zoals sltijd je spreuken zijn waarheid en daar kun je dan iets mee. Ik geniet er sltijd van, er zit zoveel waarheid in. Bedankt voor het sturen. Groetjes

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00