Jouw geluk – Dichtgedachten 1609

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Dit gedicht klinkt in eerste instantie een beetje gek. Moet het verdriet van een ander je niets kunnen schelen dan? Zeker wel, en het is fantastisch als je het empatisch vermogen hebt om iemand te helpen. Maar dat iemand anders verdrietig is, wil niet zeggen dat jij tegelijkertijd geen geluk mag ervaren.

We doen het maar al te vaak: ons schuldig voelen over het feit dat het fantastisch met ons gaat, terwijl het met een ander wat minder gaat. Het is op zich een goede eigenschap, want het betekent dat je de ander niet de ogen uit wilt steken met jouw voorspoed. Maar het gedicht van vroeger zei het prima: ‘Het leven is als een pijp kaneel, eenieder zuigt eraan en krijgt zijn deel’.

We kennen allemaal mooie en minder mooie momenten in ons leven. Om de verdrietige momenten mag je treuren, over de blije momenten mag je je fantastisch voelen, zélfs als een ander het even wat minder heeft. Sterker nog, de kans dat iemand zich optrekt aan je positiviteit is groter dan dat je hem/haar helpt door gemaakt ongelukkig te gaan zitten doen. Een ander helpen is fantastisch, maar ondertussen mag je best gelukkig zijn.

Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Voel je niet schuldig of bezwaard,
om andermans verdriet.
Het is oké als jij geluk ervaart,
zelfs al doen anderen dat niet.

5 gedachten over “Jouw geluk – Dichtgedachten 1609”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00