Jezelf vergeven – Dichtgedachten 1646

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Mijn zoontje zit in een fase waarin hij heel veel fouten maakt. Dat is niet zo vreemd, hij is aan het ontdekken wie hij is, en om dat te kunnen doen moet je de grenzen opzoeken. Meestal gaat dat goed, en soms gaat dat fout. Dan word ik wel eens boos en dan krijgt hij op z’n kop. Maar zelfs al doet hij iets dat me heel erg boos maakt, ik benadruk er altijd bij dat dit niet betekent dat hij een slecht mens is. Dat de grenzen opzoeken belangrijk is, maar dat het mijn taak is als zijn vader om aan te geven wanneer hij een grens écht behoorlijk heeft overschreden. Wanneer we volwassen worden, hoeven we niet meer naar onze ouders te luisteren. Toch is het ook dan, of juist dan, belangrijk om te onthouden dat fouten maken niet betekent dat je een slecht mens bent. Als je nooit valt, leer je nooit lopen. Probeer het goed te doen, en als je een fout maakt, leer daar dan van. Zolang je dat doet, is geef fout ooit voor niets geweest.

Durf jezelf ook te vergeven,
voor fouten die je hebt gemaakt.
We maken missers in dit leven,
dat is juist hoe je verder raakt.

12 gedachten over “Jezelf vergeven – Dichtgedachten 1646”

  1. Dank je wel. Dit is al het 2e bericht wat op mijn pad komt vandaag over jezelf vergeven. Ik mag hier mee aan de slag en de dingen gaan los laten.

    Beantwoorden
  2. Het klopt wat je zegt, van fouten maken leer je en durf jezelf te vergeven voor de fouten die je maakt. Maar als je dingen verkeerd aanpakt en je krijgt niet meer de kans om het goed te maken of er over te praten (door plotseling overlijden ) wordt het een heel ander verhaal en heel erg moeilijk om jezelf dan te vergeven.

    Beantwoorden
  3. Even een kleine correctie op de tekst Martin. In de laatste zin bedoel je waarschijnlijk: Zolang je dat doet is geen fout ooit voor niets geweest. Er staat nu: geef fout ooit voor niets geweest.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00