Ideeën – Dichtgedachten #888

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ideeën heeft iedereen, en andere mensen hebben daar vrijwel altijd een mening over. Een van de grootste dooddoeners na het vertellen van een idee vind ik: ‘maar dat heeft al eens iemand bedacht’.  De grap is, dat dit waarschijnlijk helemaal waar is. Maar het maakt niet uit. Er lopen al duizenden jaren mensen rond op deze planeet, en ja, alles dat jij bedenkt, is waarschijnlijk al eens in de een of andere vorm door iemand anders bedacht.
Dat dit zo is, wil niet zeggen dat wat jij bedacht hebt iets is dat je om die reden niet moet uitvoeren. Een mooi voorbeeld vind ik het programma De beste zangers. Daar worden liedjes gezongen die vaak al heel erg lang bestaan. De tekst bestond al, de muziek bestond al. En toch klinken de liedjes heel anders, en ontstaan er soms ineens hits op basis van liedjes die eerder totaal geen aandacht wisten te trekken. Waarom? Omdat iedereen uniek is, en iedereen iets eigens toevoegt aan deze wereld.
Dat geldt voor muziek, dat geldt voor alles. Dus als je iets bedenkt, zelfs al is het niet helemaal nieuw: doe het. Want zoals jij het doet, heeft nog nooit iemand het gedaan. Daarover gaat dit gedicht.
Er is niemand zoals jij,
en dat is je grootste kracht.
Zelfs een oud idee is nieuw,
wanneer jij het hebt bedacht.

9 gedachten over “Ideeën – Dichtgedachten #888”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00