Had ik maar heeft weinig zin – Dichtgedachten 080

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Mijn moeder zei vroeger altijd: als hadden komt, is hebben te laat. Heerlijk van die eenvoudige levenslessen die onze ouders altijd voor ons hadden. Ze zijn misschien eenvoudig, maar ze zijn wel heel erg waar. Want als hadden komt is hebben ook écht te laat, en je kunt de tijd niet terugdraaien. ‘Had ik maar’ heeft dan ook echt geen zin, maar dat is wrang als die realiteit er voor je is. Het fijne is, dat het zelden je laatste kans is geweest. In dat geval kan ‘had ik maar’een prima les zijn voor je volgende kans, zodat je deze keer niet had, maar hebt!

Daarover gaat dit gedicht:

Had ik maar heeft weinig zin,
‘zal ik’ daarentegen,
maakt van vandaag een nieuw begin,
de keus brengt je al halverwege.

11 gedachten over “Had ik maar heeft weinig zin – Dichtgedachten 080”

 1. Heel mooi gedicht Martin…echt uit het leven gegrepen! De reacties die je krijgt vind ik ook altijd geweldig!! Veel mensen in mijn omgeving maak ik blij met jouw gedichtenbundels! Grts Rita

  Beantwoorden
 2. Er is dan dus duidelijk een lesje te leren. Kun je maar beter doen ook, want anders komt het lesje weer terug in een andere verpakking. Net zo lang tot je het lesje geleerd hebt.

  Beantwoorden
  • Herkenbaar, maar dacht een juiste keuze gemaakt te hebben.
   Echter bleek dat mijn partner dingen anders deed dan verwacht.
   Diepe depressie volgde.
   Met goede hulp mijzelf weer hervonden. Nog meer gericht wat zegt mijn gevoel… En nu weer een mooi leven opgebouwd! 8

   Beantwoorden
 3. Mijn moeder zei altijd had ik dat maar eer geweten had ik dat maar nooit gedaan had ik komt na het kwaad als had ik komt altijd telaat. Als hadden komt is hebben telaat. Vr gr Yvonne klingenberg .

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00