Zelf schijnen – Dichtgedachten 1341

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Iedereen raakt wel eens in de put. De een meer dan de ander. Als je dit zelf hebt meegemaakt, weet je dat het soms heel lastig kan zijn om er in je eentje uit te klimmen. Iemand anders kan daar vaak goed bij helpen.

Hoe je dat doet? Dat is natuurlijk per persoon verschillend. Vaak helpt het om een luisterend oor te bieden, of er juist gewoon te zijn voor iemand. Samen een film kijken zonder te praten of allebei een eigen boek lezen kan ook al heel troostend zijn.

Je kunt ook helpen door bijvoorbeeld te een keer een lekkere, gezonde maaltijd voor iemand te koken of boodschappen te doen.

Als je vraagt wat iemand nodig heeft, kun je al een heel eind komen. Aangeven aan de ander dat hij of zij belangrijk voor je is en bij je terecht kan, is enorm belangrijk.

Je hoeft er geen psychologie voor gestudeerd te hebben of zelfs maar een oplossing te zoeken. Er zijn voor iemand kan op allerlei manieren, en dat kan iemand die niet lekker in z’n vel zit vaak al heel goed helpen.

Als de zon even niet thuis geeft,
kies er dan voor om zélf te schijnen.
Wees het licht voor wie dat nodig heeft,
totdat de wolken weer verdwijnen.

11 gedachten over “Zelf schijnen – Dichtgedachten 1341”

  1. Bedoel je dat als de zon voor mij even niet schijnt, ik de zon voor een ander zou kunnen doen schijnen? Dat is hoe ik het lees, maar anderen blijkbaar niet.

    Beantwoorden
  2. Mooi gedicht, ik probeer altijd wat te betekenen wanneer ik zie dat die persoon het moeilijk heeft.
    Heb zelf ook een paar lieve mensen om me heen die ook voor mij klaar staan.❤️

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00