Wie je bent – Dichtgedachten #1413

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer je iets opgeeft om je dromen na te jagen, zal niet iedereen daar even enthousiast over zijn als jij. Zeg je bijvoorbeeld een goedbetaalde vaste baan op om een paar maanden te gaan reizen, dan zijn er waarschijnlijk mensen die denken dat je een beetje gek bent (in deze tijd zou ik dat niet aanraden, overigens).

Maar dat zegt niet dat dit voor jou niet het beste besluit was. Het is immers jouw leven, en het is vooral belangrijk dat jij staat achter de dingen die je doet.

Waren je ouders bijvoorbeeld allebei geschiedenisleraar en hoopten ze altijd dat jij dat ook zou worden, maar ben je uiteindelijk in de zorg gaan werken? Dan vonden ze dat in eerste instantie misschien wel heel jammer, maar zijn ze uiteindelijk hartstikke trots op wat je bereikt hebt. 

Jij maakt je beslissingen gebaseerd op de informatie die je op dat moment in je leven hebt, op basis van dingen die je op dat moment als doel hebt. En ook al zou een ander dingen anders aanpakken, dan zegt dat alleen dat jouw plan bij die ander waarschijnlijk niet zou passen. Het zegt niks over jou. Behalve misschien dat je dapper genoeg bent om je eigen keuzes te maken.

Dat is omschreven in dit gedicht:

Dat een ander niet gelooft,
in wie je bent of wat je doet.
Dat maakt je droom niet minder waar,
en je besluit niet minder goed.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00