Wedstrijd – Dichtgedachten #264

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Sommige mensen willen altijd winnen. In sport, in hun werk, in hun privéleven of wanneer ze een spelletje spelen. Het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, staat niet in hun woordenboek. 

Natuurlijk is het belangrijk om gedreven te zijn, om passie te hebben voor mensen of zaken en om je best te doen. Maar is het het waard om altijd maar in strijd te zijn met anderen? 

Naar mijn idee raak je alleen maar gefrustreerd als je alleen maar naar anderen kijkt. Er zal in veel gevallen iemand sterker, slimmer of handiger in een spelletje zijn dan jij. Is dat erg? Nee. Zolang je het voor jezelf niet een te groot probleem maakt. 

Als je toch gek bent op wat competitie, kijk dan of je sneller, sterker of beter kunt worden dan je gisteren was. En bedenk ook eens wat je belangrijker vindt. Je kunt ook proberen om aardiger te worden of om vaker te glimlachen. En laat je niet uit het veld slaan als het je een keer niet lukt om jezelf te overtreffen. Morgen is er weer een dag.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Maak geen wedstrijd van het leven,
hoe belangrijk het ook lijkt.
Want voor je het weet ben je de eerste,
die de finish heeft bereikt.

9 gedachten over “Wedstrijd – Dichtgedachten #264”

  1. Uiteindelijk bereiken we allemaal de Finish. Is het niet vroeg, dan is het laat. Het gaat erom hoeveel “waarde” we eraan hechten.

    Beantwoorden
  2. Goedenmorgen Martin en andere daar .
    Het klopt speel graag spelletje maar heeft me nooit dwars gezeten als ik niet won. En nog steeds niet .Win ik is het leuk het gaat mij om het spelen van het spel .En van de week heb ik gewonnen geen spel maar van het leven .Door snel tehandelen van praktijk ondersteuner ben ik er nog .Heb met spoed pacemaker gehad dus dat spel is gewonnen in mijn voordeel .Fijne dag allemaal gr Tiny

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00