Wat u niet wilt – Dichtgedachten #919

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Deze ouderwetse tegeltjeswijsheid slaat de spijker op z’n kop. Als iedereen een ander zou behandelen zoals hij zelf behandeld wil worden, zou de wereld een heel stuk liever zijn.

Daar staat tegenover dat niet iedereen zich daaraan houdt, of misschien heeft iedereen gewoon andere standaarden van wat ze prettig gedrag vinden, dat kan natuurlijk ook. 

Het feit blijft dat niet iedereen op deze manier in het leven staat, en dat niet iedereen altijd alleen maar aardig is. Iedereen kan een rothumeur hebben, een slechte dag of gewoon even te moe zijn om alleen maar vriendelijk te doen. 

Het is dus ook helemaal niet erg om af en toe voor jezelf op te komen en een ander eens flink de waarheid te zeggen. Want als iemand jou slecht behandelt, betekent het niet dat je dat maar over je heen moet laten komen omdat je te aardig bent om er iets van te zeggen. Je kan er alleen wel over nadenken hoe je je boodschap laat overkomen en wat je zegt terwijl je van je af bijt.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Wat u niet wilt dat u geschiedt,
doe dat ook een ander niet.
Maar besluit ook niet te pikken,
wat u een ander nooit zou flikken.

1 gedachte over “Wat u niet wilt – Dichtgedachten #919”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00