Waarheid – Dichtgedachten #429

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

De waarheid is een heel ingewikkeld begrip, dat in sommige situaties nooit helemaal duidelijk zal worden. Iedereen heeft altijd een eigen versie van de waarheid. Dat geeft niet, dat maakt het leven interessant.

Denk je eens in. De een heeft rijke ouders, en kreeg altijd alles waar hij om vroeg. De ander groeide op in een gezin waar ieder dubbeltje moest worden omgedraaid en koopt altijd alles tweedehands. 

Als deze beide mensen aan een toerist moeten uitleggen of Nederland een rijk land is, zullen ze een verschillend antwoord geven. Terwijl ze misschien wel in dezelfde stad zijn opgegroeid.

Zo is het met verschillende dingen. De grote schurk in ieder verhaal, denkt dat hij juist degene is die strijdt voor het goede, terwijl iedereen op de hand van de held is. 

Als iedereen aan dezelfde kant stond en dezelfde mening had, zou het verhaal erg saai worden. Dus omarm de verschillen en respecteer de achtergrond en mening van een ander. Wanneer je iets bespreekbaar maakt, zul je zien dat je een hechte band kunt smeden als je open staat voor de ander. En dat verrijkt je eigen leven ook. 

Dat is het onderwerp van het gedicht van vandaag:

Geloof niet alles dat je hoort,
ook niet alles dat je ziet.
Dat iets je perceptie is,
maakt het de waarheid niet.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00