Waar je van droomt – Dichtgedachten #726

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als je iets heel graag wilt, en je werkt er heel hard voor, dan is er een goede kans dat je bereikt waar je van droomt. Maar je hebt het helaas niet altijd zelf in de hand. Er zijn altijd factoren van buitenaf die roet in het eten kunnen gooien.

Het kan verpletterend zijn als je keihard voor iets gewerkt hebt, en het door omstandigheden waar jij niets aan kan doen, uiteindelijk niet lukt. Je mag daar ook echt kapot van zijn; een droom die niet doorgaat is in sommige opzichten hetzelfde als andere gebeurtenissen waardoor je toekomst ineens anders wordt dan je gehoopt had, bijvoorbeeld verlaten worden door een partner.

Je hebt tijd nodig om dit te verwerken, en vooral in het begin is er een goede kans dat je je afvraagt waarom je toch zo hard gewerkt hebt voor niets. En dat is waar het misgaat. Want je hebt niets voor niets gedaan. Je hebt het alles gegeven, en je zal jezelf later nooit kunnen kwellen met gedachten als ‘ja maar wat nou als…’. 

Want je hebt het geprobeerd. Iets niet bereiken is geen ramp. Maar aan jezelf toegeven dat je het nooit echt geprobeerd hebt, is uiteindelijk veel lastiger te verwerken. Want wie nooit probeert, weet zeker dat hij niets zal bereiken.

Dat is de boodschap achter het volgende gedicht:

‘Waar je van droomt zul je bereiken’,
dat wordt vaak onterecht beweerd.
Maar een droom die je niet najaagt,
die vervliegt gegarandeerd.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00