Voelen – Dichtgedachten #1063

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Over hoe we ons voelen hebben we niet altijd heel veel controle. Toch hebben we bijna altijd wel een mening of zelfs een oordeel over de gevoelens en gedachten waarmee we worstelen. We zijn boos op onszelf dat we op een bepaalde manier over iets of iemand denken, we veroordelen onszelf omdat we iets voelen dat we niet zouden moeten of mogen voelen. Begrijpelijk, maar heel erg zonde van de energie.

Door te leren omdenken en constant aan jezelf te werken, heb je wel degelijk invloed op hoe je voelt en denkt. Maar dan nog zul je soms verrast worden door intense gevoelens en gedachten die je liever niet zou hebben. Daar kun je niets aan doen. Waar je wél wat aan kunt doen? Aan het oordeel dat je daarover velt. Een gezonde dosis zelfkritiek is prima, maar als je jezelf constant gaat veroordelen om de dingen die je voelt, voeg je een laag extra ellende toe aan je leven die helemaal niet nodig is.

Emotie is wat ons mens maakt, het zorgt ervoor dat je overweegt wat je doet en zegt. Als je niets kunt doen aan wat je voelt, zorg dan in ieder geval dat je het oordeel daarover achterwege laat. Accepteer dat je mens bent en dat je dingen voelen mag, ook al denk je soms van niet. Dat gevoel zit er immers met een reden, anders was het er niet geweest. Daarover gaat dit gedicht.

Jezelf bekritiseren,
om de dingen die je voelt,
is als een koelkast retourneren,
simpelweg omdat hij koelt.Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00